Изоставен товарен кораб, натоварен с луксозни коли, се носи в Атлантическия

...
Изоставен товарен кораб, натоварен с луксозни коли, се носи в Атлантическия
Коментари Харесай

Кораб с Бентлита и Поршета се носи изоставен в Атлантика |

Изоставен товарен транспортен съд, натоварен с първокласни коли, се носи в Атлантическия океан, откакто бързо разпространяващ се пожар на борда принуди екипажа да се изтегля, оповестява Си Ен Ен. 

Дългият 200 метра " Фелисити Асил " гори и се носи без ръководство край крайбрежията на Азорските острови от сряда.

Плавателният съд е отпътувал от немско пристанище на 10 февруари с коли на Volkswagen, 189 броя Bentley, както и Audi, Porsche и Lamborghini. Предполага се, че общият брой на транспортните средства е близо 4000.

След като пожарът е избухнал в товарния трюм, се е популяризирал бързо и е принудил всички 22-ма членове на екипажа да изоставен кораба. Според изказване на португалския флот екипажът е бил безопасно евакуиран и откаран в локален хотел, като спасяването е координирано от Морския координационен център за търсене и избавяне в Понта Делгада. 

Патрулен транспортен съд се е притекъл на помощ на кораба, плаващ под панамски байрак. Собствениците на кораба са уредили изтеглянето му на буксир, защото продължава да гори. 

Пред Си Ен Ен от компанията Porsche са удостоверили, че има техни коли на борда и че притежателите им са известени. Говорител на Volkswagen е обяснил, че компанията е наясно със протичащото се.  

" Фелисити Асил " може да транспортира над 17 000 метрични тона товар, оповестява Асошиейтед прес, с хиляди коли на борда. От португалския флот обявиха, че пожарът продължава да гори и океански патрулен транспортен съд остава на място, с цел да следи изоставения транспортен съд.

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР